Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grootste Bijbel van de wereld

worlds-largest-bible1Er is iets groots in de maak. Het is 3 meter hoog en 4 beter breed en wordt momenteel ontworpen, gebouwd en geperfectioneerd. Het zal op Graceland Festival 2018 een middelpunt van het terrein vormen waar je niet omheen kunt. Dit project balanceert op het randje van complete dwaasheid. Desalniettemin gaan we ervoor: onze wereldrecordpoging De Grootste Bijbel van de Wereld. We ambiëren een plek in het Guinness Book of Records en zullen het resultaat dus notarieel laten vastleggen door Notariaat Pieltjes uit Nunspeet. Dit zal plaatsvinden op 18 augustus om 14:00.

Esther, een Perzisch sprookje

Voorstelling-Kees-Posthumus-Esther-webVerhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek presenteren met 'Esther, een Perzisch sprookje' een actuele en muzikale versie van een oud Oosters verhaal. Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden. . Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim. In 'Esther, een Perzisch sprookje' is een belangrijke rol weggelegd voor de muziek. Posthumus en Van Glabbeek spelen 'Esther' op aanvraag door het land tot einde 2019.

Opleiden van vertellers

Godly Play is een uitnodiging om te spelen, om mee te doen in het spel van de schepping, van het Evangelie en van vieren.
Voor deze manier van vertellen wil Stichting Godly Play Nederland in 2018 twintig nieuwe vertellers opleiden met behulp van de Vermeulen Bracukman Stichting. Godly Play is een vernieuwende, spiritueel-creatieve manier van het vertellen van Bijbelverhalen, waardoor kinderen direct in aanraking gebracht worden met de Geest in die verhalen. De Bijbelverhalen zijn daardoor hoorbaar en tastbaar.
Door middel van Godly Play leren kinderen hoe ze Bijbelverhalen, zoals gelijkenissen, liturgische verhalen, én de stilte kunnen binnengaan om meer te ontdekken over zichzelf, anderen en de verborgen aanwezigheid van God in de wereld.
De verhalen helpen kinderen om uitdrukking en betekenis te geven aan hun eigen ervaringen, spiritueel en existentieel. Wat ze nodig hebben is het leren vinden en gebruiken van taal voor hun ervaringen, om die te exploreren en te benoemen. Die kunst kan geleerd worden op een speelse en open manier.


Oiko Event Alsof de morgen niet bestaat

Oiko-web-e1528493862258
Op zondag 24 juni wordt in het Openluchttheater in Lochem de lezing uit Mattheus 20, over de werkers in de wijngaard, vertaald naar de hedendaagse tijd. Dit Oiko Event probeert net als vorige jaren  volwassenen maar ook (juist) de jeugd op een aansprekende manier bij bijbelvertellingen te betrekken. Vooral de 'werkers van het laatste uur' wekken de interesse,  aan hen wordt in de theaterviering meer gezicht gegeven. We denken dat zij de mensen zijn die niet mee kunnen komen, de gehandicapten, de depressieven, de vluchtelingen. Maar zij hebben zoveel kapitaal. Als zij de wijngaard nu eens ter hand zouden nemen, hoe zou die er dan uitzien? www.openluchttheaterlochem.nl 

Mobiel Paradijs

mobiel paradijsIn de cultuur van het Midden-Oosten speelt de fontein een rol als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De fontein staat ook  symbool voor welvaart en rijkdom – aangezien leven en welzijn direct verbonden zijn aan waterbronnen. Kunstenaar Lena Davidovich creeerde in 2017 een fontein in Lola Lik, samen met de bewoners, vooral kinderen, van het AZC in Amsterdam Zuid-Oost. Een noodzakelijke verhuizing bracht de fontein inmiddels naar Dynamo, een multicultureel buurthuis. Op deze nieuwe locatie in Amsterdam Oost, wordt nu gewerkt aan de inrichting van de tuin met een mozaïek als een symbool voor het leven, herstel, en een nieuwe start. Het doel van het project is een plaats te creëren waar mensen met verschillende achtergrond elkaar kunnen ontmoeten, hun talenten kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Voor het ontwerp van de fontein en het mozaïek, maakt Davodovich gebruik van teksten uit het bijbelboek Openbaring. ‘En de engel toonde mij een rivier van water des levens, helder als kristal, ontspringende uit de troon van God en van het Lam.'  ‘Laat wie dorst heeft komen; Laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft.’ 


Jochanan van Patmos

Visioenen, draken, rampen en oorlogen, ‘De man van Patmos’ ziet het allemaal gebeuren. Een acteur vertelt, een koor zingt, trompetten klinken en een toneelgroep laat ons in de spiegel kijken. Wanneer het machtige Romeinse Rijk valt, breekt een volkomen nieuwe tijd aan.
Gaandeweg wordt het duidelijk: het kwaad gaat het niet winnen. Er is hoop op betere tijden!
Het meest vreemde Bijbelboek, de Openbaring van Johannes, waarin dit allemaal staat beschreven, wordt op een boeiende en eigentijdse wijze aan de orde gesteld door voordracht, zang en toneel. Het bijzondere theaterconcert wordt op diverse locaties in Friesland uitgevoerd tussen 26  mei en 10 november 2018. Zie voor de volledige cncertagenda de website http://www.ccg-mannenkoor-joure.nl/concerten/jochanan-van-patmos