Vermeulen Brauckman

De Havik 15
3972 XT, Driebergen-Rijsenburg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van Letter tot Leven

affiche5a 20180912193612Van 26 oktober t/m 24 november, organiseert het Platform Kerk & Kunst een expositie rond het thema "Van Letter tot Leven". De expositie wordt gehouden in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Het thema is geïnspireerd op 400 jaar Synode van Dordrecht, toen de Statenbijbel voor het eerst werd uitgebracht. Gewone mensen kregen de beschikking over een Bijbel in gewone taal. Deze "Letter" komt tot op de dag van vandaag tot "Leven" in geloof en cultuur. Ca. 40 kunstenaars brengen deze "Letter" op hun geheel eigen manier tot leven. Met verwijzingen naar tekst en geloof, de Bijbel en haar verhalen. In schilderijen, beelden, objecten, installaties etc.
De expositie is geopend op woensdag t/m zondag, van 13.30 - 17.00 uur. https://platformkerkenkunst.nl/expositie-2018-van-letter-tot-leven 

Land van Verwondering

trefwoordextra mrt2017 01
In de PKN van Kraggenburg groeit een creatieve vertelplek. De gehele gemeente werkt mee en kijkt met verwondering naar het groeiproces. Kinderen worden uitgenodigd om naar de kerk te komen voor het beleven van een Bijbelverhaal.
Tijdens het vertellen worden de woorden ondersteund door passende gebaren en prachtige materialen. Kinderen stappen daardoor zelf het verhaal binnen. Na afloop wordt er getheologiseerd en gefilosofeerd. Welk stukje vond jij het mooist? Wat zou het belangrijkst kunnen zijn? Kun je iets weglaten van dit verhaal? Tenslotte klinkt de vraag: Wat wil jij doen met dit verhaal? Op hun eigen creatieve manier gaan kinderen aan de slag. Met klei, verf, stof, hout, potloden of constructiemateriaal kan een kind dat wat het ontdekte zelf vastleggen en verwerken.

Genesis door kinderen getekend

flyer Genesis door kinderen getekend voorkant2Hein Walter heeft de 50 hoofdstukken van Genesis in heldere taal herschreven. In een meerjarenproject zal in 50 gastlessen aan Almeerse basisscholen eerst een introductie worden gegeven op de Bijbel en de vertaling. Vervolgens maken de leerlingen in iedere les een tekening bij het hoofdstuk dat aan de orde is gekomen. In het eerste jaar komen de eerste zes hoofdstukken aan bod. Alle tekeningen van de leerlingen van drie basisscholen worden in het voorjaar van 2019 geexposeerd. Bij elke tekst wordt één tekening gekozen als afbeelding voor een ansichtkaart. Die zes ansichtkaarten worden in een oplage van 2500 gedrukt en verspreid over de deelnemende scholen. 

Inspiratiefestival Terschelling

inspiratiefestivalBent u geïnteresseerd in geloof, betrokken bij een
kerk of op zoek naar inspiratie? Kom dan naar het
landelijke Inspiratiefestival 2018 op Terschelling.
Hier ontmoet u mensen die ook op zoek zijn, ervaringen
willen delen of zich verder willen ontwikkelen. Het is
een uniek festival op het mooie eiland Terschelling,
dat in het teken staat van bezinnen, inspireren en
ontmoeten. Wees welkom op 26, 27, en 28 oktober en kijk op www.inspiratiefestivalterschelling.nl 

Grootste Bijbel van de wereld

worlds-largest-bible1Er is iets groots in de maak. Het is 3 meter hoog en 4 beter breed en wordt momenteel ontworpen, gebouwd en geperfectioneerd. Het zal op Graceland Festival 2018 een middelpunt van het terrein vormen waar je niet omheen kunt. Dit project balanceert op het randje van complete dwaasheid. Desalniettemin gaan we ervoor: onze wereldrecordpoging De Grootste Bijbel van de Wereld. We ambiëren een plek in het Guinness Book of Records en zullen het resultaat dus notarieel laten vastleggen door Notariaat Pieltjes uit Nunspeet. Dit zal plaatsvinden op 18 augustus om 14:00.

Esther, een Perzisch sprookje

Voorstelling-Kees-Posthumus-Esther-webVerhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek presenteren met 'Esther, een Perzisch sprookje' een actuele en muzikale versie van een oud Oosters verhaal. Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden. . Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim. In 'Esther, een Perzisch sprookje' is een belangrijke rol weggelegd voor de muziek. Posthumus en Van Glabbeek spelen 'Esther' op aanvraag door het land tot einde 2019.